Міжнародна інноваційна школа

Пришкільний табір «Квіткова країна»: яскраво, креативно, цікаво!

Кожна мама знає, що літні канікули – це не тільки «свобода» від домашніх завдань і пора омріяного відпочинку. Канікули для батьків – велика відповідальність, адже протягом трьох місяців необхідно забезпечити дитині якісне оздоровлення та дозвілля… Як знахідка у цій ситуації – пришкільні оздоровчі табори.

При Білоцерківському навчально-виховному об`єднанні «Загальноосвітня школа I-IIIступенів №15 – дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий клуб» у червні функціонує пришкільний оздоровчий табір з денним перебуванням «Квіткова країна».  У таборі працюють професійні педагоги, які дбають про те, щоб вихованцям було цікаво, комфортно і весело… В ігровій формі вчителі розвивають здібності дітей, прищеплюють корисні звички, вчать спілкуватися, формують цінності. Кожен день у «Квітковій країні» – нові відкриття, нова тематика, нові ідеї.

Під час першої табірної зміни, яка тривала з 3 по 14 червня, тут леліяли 138 хлопчиків та дівчаток у 6-ти імпровізованих містечках: «Кульбабки», «Дзвіночки», «Ромашки», «Мальви», «Волошки», «Барвінчата». Містечка у «Квітковій країні» розміщувались в окремих класних кімнатах, переобладнаних під ігрові. Зауважте: діти самі створювали у своїх «штаб-квартирах» креативний простір, що досить швидко згуртувало малечу.

Враховуючи уподобання вихованців, у таборі постійно працювали гуртки та майстер-класи для любителів малювати, майструвати, співати та танцювати. Органічно вплітали у програму діяльності «Квіткової країни» інтерактивні заняття з англійської мови та розвиваючі комп`ютерні ігри.

Не можна уявити роботу повноцінного дитячого табору і без спорту! Кожен ранок для вихованців та педагогів розпочинався із зарядки та рухливих ігор. Популярними серед дітей були й заняття з йоги, різноманітні ігри з м`ячем, спортивні естафети. І всі без винятку з насолодою брали участь у танцювальних флешмобах під запальну сучасну музику.

Дозвілля вихованців «Квіткової країни» було сплановане як цікава тематична подорож.  День Космосу, день мистецтва, день здоров`я, «козацькі розваги», «джинсова паті», день, присвячений охороні навколишнього середовища… Тематика, як у калейдоскопі, змінювалася щодня.

Чого вартий, наприклад, день гумору в таборі, коли добрими жартами «пересипали»  кожну творчу справу, майстер-класи, спортивні ігри… Саме цього дня юні веселуни  самі створили пальчиковий ляльковий театр та розучили веселу пісеньку англійською. Чари посмішки, доброзичливого спілкування, позитивних емоцій діти відчували і під час тренінгових занять та караоке. Протягом дня, присвяченого козацьким розвагам, діти змагалися у спритності, гнучкості, витривалості, швидкості, точності та знаннях козацьких традицій. Під час майстер-класу в техніці оригамі бажаючі навчилися виготовляти козацькі обереги.

Неодноразово знайомили табірнят і з цікавим світом науки. Як завжди, багато позитивних емоцій подарувало кріошоу з рідким азотом та кріо-паті від «Трюки Науки». У день Космосу під час інтелектуальної гри «Незвичайна подорож Галактикою» діти зробили крок до пізнання таємниць Сонячної системи. І так кожного дня юні вихованці «Квіткової країни» не втомлювалися пізнавати світ, розвиватися, розважатися. Важливо, що для поповнення енергії у таборі організоване повноцінне харчування.

Наразі стартувала друга зміна табору. Нова хвиля енергійних, кмітливих, спраглих до знань та відкриттів дітей проводить кращі дні літа у «Квітковій країні». І ці дні, безперечно, будуть яскравими, насиченими, цікавими!

Залишити коментар

Facebook